fyziozona

Fyzio zóna

Součástí našeho fitness je i moderně vybavená fyzio zóna. Kromě strojů z řady TECHNOGYM KINESIS zde naleznete i komplexní cvičící stroj Total Gym ELEVATE Encompas™. Všechny stroje byly vyvinuty předními odborníky na pohyb a biomechaniku lidského těla a umožnují přirozený pohyb ve všech třech rovinách.

Cvičení na těchto přístrojích je obzvlášť vhodné pro klienty s chronickými bolestmi zad a pohybového aparátu, v období rekonvalescence, po operacích či úrazech nebo jako navazující prvek na fyzioterapeutickou péči.

Ve fyzio zóně doporučujeme cvičit pod dohledem našich zkušených trenérů a pohybových specialistů, kteří budou při cvičení vycházet z vašeho celkového a aktuálního zdravotního stavu, s ohledem na váš pohybový aparát a kondici.

kinesis_personal_vision_2

TECHNOGYM KINESIS®

Technogym KINESIS je jedinečný funkční tréninkový prostor, který nabízí velkou variabilitu 3D pohybu. Uživatelům umožňuje zlepšit funkční dovednosti jak v každodenních aktivitách, tak při sportu. Je tak ideálním pomocníkem nejen v rehabilitaci, ale i během osobního tréninku. Pomáhá zlepšovat sílu, flexibilitu, koordinaci a rovnováhu.

Stroj KINESIS u nás najdete ve dvou variantách:

• Heritage (s žebřinami pro možnost strečinku a zvýšení flexibility)

• Vision (se zrcadlovou stěnou pro lepší kontrolu pohybu)

kinesis2

TECHNOGYM KINESIS STATION Step/Squat

S pomocí KINESIS STATION Step/Squat můžete trénovat všechny hlavní pohyby dolních končetin, které běžně provádíte v každodenním životě (např. vstávání ze židle, chození po schodech apod.). Díky své konstrukci umožňuje stroj velkou variabilitu pohybu, cvičení pod odlišnými úhly a použití různé zátěže. Používáním KINESIS STATION Step/Squat zlepšujete svou kondici, rovnováhu, flexibilitu a koordinaci pohybu.

press

TECHNOGYM KINESIS STATION Press

Intuitivní použití tohoto stroje vám nabízí možnost provádět tlakové pohyby v sagitální rovině pod různými úhly. Díky rozmanitosti jednotlivých cviků a schopnosti regulace zátěže, je KINESIS STATION Press vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilé. Cvičení je vždy jiné a stále motivující.

encom

Total Gym ELEVATE Encompass

Total Gym ELEVATE Encompass je komplexní cvičící stroj, který slouží pro posílení celého těla. Lze na něm provádět až 250 různých cviků. Na rozdíl od většiny strojů, kde posilujete se závažím, při cvičení na Total Gymu cvičíte pouze s vlastní vahou. Stroj také nabízí práci pod sklonem, zakládající se na odporovém tréninku s vlastní tělesnou hmotností, což posiluje tělo způsobem jako při běžných každodenních fyzických aktivitách. Využití ELEVATE Encompass je široké - od silového tréninku, přes pilates, až po post-rehabilitační program.

Další výhody tohoto stroje jsou:

  • Odpor – od 1 % až do 62 % tělesné hmotnosti
  • Částečné zatížení kloubů s uzavřeným řetězcem
  • Pracujete ve všech třech rovinách pohybu – trojrozměrný pohyb
  • Úhel a odpor lze nastavit podle velikosti klienta a tréninkových cílů
  • Zlepšuje stabilitu a propriocepci
  • Výbušný plyometrický trénink horních i dolních končetin
  • Zapojí celé tělo, nezatěžuje klouby, je nekompresivní
Přejít nahoru